American BBQ

Amerika is het walhalla voor elke BBQ-liefhebber. De mooiste stukken vlees garen op kooltjes is een kunst die de gemiddelde Amerikaan onder de knie heeft. Een kipsateetje, een voorgegaarde hamburger en een drumstick? Een Amerikaan zou niet begrijpen dat je het over een barbecue hebt. In deze workshop smoken en grillen we Amerikaanse BBQ-klassiekers op onze bbqtoestelen.

Na deze workshop heeft u een mooi beeld op de Amerikaanse manier van bbqen en zet je thuis de perfect spareribs op tafel.

Door het low & slow duurt deze workshop wat langer dan normaal reken ongeveer 4,5 uur.

 

Bij de Amerikaanse manier van bbq werken ze vooral in de smoker. Wij zullen de Big Green Egg vooral gebruiken gecombineerd met de OFYR voor het gril werk.

Onze grillmaster zal mogelijk , afhankelijk van de klaar te maken gerechten, ook de Braaimaster en of Alfa pizza oven gebruiken en is er de kans om ook deze merken te leren kennen. Ga je zelf graag aan de slag met een van deze toestellen? Laat het ons op voorhand weten en  dan we kijken samen wat er mogelijk is.

We gaan er geen KCBS wedstrijd* menu van maken, maar een menu waar u in een handomdraai een leuk tuinfeest mee kan organiseren.

  • Bacon wrapped jalapeno poppers
  • Wings met blauwe kaasdip
  • 3-2-1 Spareribs
  • T-Bone Steak
  • Koolsalade
  • Cornbread
  • s’Morres met Jack Daniels

Het menu kan wijzigen door het aanbod en de verheid van de producten die we op dat ogenblik kunnen verkrijgen.

* De Kansas City Barbecue Society is een Amerikaanse organisatie met meer dan 19.000 leden wereldwijd. De KCBS overziet meer dan 450 wedstrijden per jaar, het grootste deel in de VS maar in Europa komen er steeds meer KCBS Sanctioned wedstrijden.
Bij deze wedstrijden staan de hoofdcategorieën vast, bij elke wedstrijd wordt er standaard kip, ribs, varkensschouder en brisket (de puntborst van de koe) low & slow (op een lage temperatuur en langzaam) klaargemaakt.

Prijs: €90 per persoon

Je werkplek is voorzien voor 2 personen en je koopt dus 2 tickets voor 1 werkplek en je brengt dus iemand mee uit je eigen bubbel zodat je coronaproof kan werken. Wil je met 3 personen komen? Contacteer ons dan bekijken we wat er mogelijk is.

Inbegrepen een aperitief, frisdrank tijdens het koken en een wijntje tijdens het eten. Achteraf krijgen jullie de receptenbundel digitaal doorgestuurd.

 

 

BBQatelier.be gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.