Workshop kamado

Via onderstaande tabbladen kan u de verschillende niveaus terugvinden.

Je bent je aan het oriënteren en je wil eerst ervaren hoe een keramische barbecue werkt of je hebt net een toestel aangeschaft en wil het toestel beter leren kennen, dan is deze workshop echt iets voor jou. Na een korte theoretische uitleg overlopen we de recepten en ga je zelf aan de slag. Je maakt zelf het vuur aan en start de Big Green Egg op, regelt de temperatuur en je maakt enkele bereidingen. Kortom een totaalbeleving.

Deze workshop duurt ongeveer 3 uur en we laten je zien hoe je het toestel optimaal gebruikt. Daarna kan je met deze ervaring thuis aan de slag als een echte kenner.

Wat komt er aan bod.

  • Wat is een kamado?
  • Kwaliteit, garantie, prijs en service.
  • Welke maten zijn beschikbaar.
  • Welke technieken zijn er mogelijk.
  • De voordelen t.o.v. een normale BBQ.
  • De houtskool: Welke houtskool kies je en waarom.
  • Opstarten van het toestel: vullen, aansteken en doven.
  • Hoe regel je temperatuur en hoe houd je die stabiel.
  • Veiligheid & onderhoud.
  • Gebruik van de essentiële accessoires en handige accessoires.

Wat ga je zelf doen?

  • Het toestel vullen.
  • Aansteken
  • Op temperatuur brengen en regelen.
  • Leren hoe je de accessoires correct gebruikt.
  • Alles onder supervisie van onze BBQ chefs.
  • Je eigen hapjes bereiden en… alles lekker proeven!

Wat maken we klaar?

Ons doel is je kennis te laten maken met de verschillende mogelijkheden aan bereidingen en technieken. Daarom trachten we om de volgende technieken aan bod te laten komen tijdens deze workshop.

  • Direct grillen
  • Indirect grillen en roken
  • Stoven / Poffen
  • Pizzasteen / bakken

Wat we klaar maken kan variëren afhankelijk van het aanbod op de markt, wij houden rekening met beschikbaarheid en versheid van de producten.

Kostprijs : € 85 per persoon ( enkel per tafel van 2 te reserveren )

Deze workshop is een ideaal vervolg op de introductie. We gaan terug zelf aan de slag met de Big Green Egg of Kamado Joe maar er is voldoende tijd om jullie praktische vragen te beantwoorden. Alle mogelijkheden en technieken komen terug aan bod met andere gerechten en andere opstellingen, dus ideaal voor mensen die reeds een toestel in het bezit hebben en graag hun kennis nog een beetje aanscherpen.

Deze workshop duurt ongeveer 3,5 uur en we laten je zien hoe je het toestel optimaal gebruikt. Daarna kan je met deze ervaring thuis aan de slag als een echte kenner.

Wat komt er aan bod.

  • Welke technieken zijn er mogelijk.
  • Opstarten van het toestel: vullen, aansteken en doven.
  • Hoe regel je temperatuur en hoe houd je die stabiel.
  • Veiligheid & onderhoud.
  • Gebruik van de essentiële accessoires en handige accessoires.

Wat ga je zelf doen?

  • Aansteken
  • Op temperatuur brengen en regelen.
  • Leren hoe je de accessoires correct gebruikt.
  • Alles onder supervisie van onze BBQ chefs.
  • Je eigen hapjes bereiden en… alles lekker proeven!

Wat maken we klaar?

Ons doel is je kennis te laten maken met de verschillende mogelijkheden aan bereidingen en technieken. Daarom trachten we om de volgende technieken aan bod te laten komen tijdens deze workshop.

  • Direct grillen
  • Indirect grillen
  • Roken
  • Stoven / Poffen
  • Gebruik van de Pizzasteen / bakken

Wat we klaar maken kan variëren afhankelijk van het aanbod op de markt, wij houden rekening met beschikbaarheid en versheid van de producten.

Kostprijs : € 85 per persoon ( enkel per tafel van 2 te reserveren )

Heb je een introductie en/of een basis workshop gevolgd bij ons ?  Dan is dit het vervolg. In deze workshop nemen we je mee op een culinaire trip waar je de mogelijkheden van jouw kamado nog verder uitdiept. We werken samen rond een thema en toveren van kwaliteit- en seizoensproducten de lekkerste gerechten op tafel.
Deze hands-on workshop, die 4 uur duurt, geeft jou nog meer EGGsperience!

Welke thema’s kan je verwachten?

  • Onze kamado in de winter: Neen we plaatsen onze toestellen niet in de tuinberging onder een dekentje! We laten jullie aan de slag gaan met heerlijke winterse producten. Waarom doen we eens geen stoofpotje? Of een lekker soep met gepofte groenten?  Zo veel mogelijkheden voor een echte winter-bbq.
  • Feest! : Een heel feestmenu op de kamado. Wel gaan aan de slag en zorgen dat je tijdens de eindejaarsdagen een heerlijk menu op de tafel kan zetten. Natuurlijk geven we je enkel tips en tricks mee zodat je zelf mee kan genieten en geen uren achter het vuur hoeft te staan.

Kijk zeker ook eens naar het aanbod van de thema workshops. We gebruiken verschillende type toestellen en geven je de tips hoe je de gerechten ook op een kamado kan klaarmaken.

 

Waar kan ik de beschikbare workshops vinden ?

Via onze ticketpagina is er een duidelijk overzicht van de geplande workshops. (  https://kamadoworkshops.eventgoose.com/ ) Zolang er tickets beschikbaar zijn is er plaats.

Waar worden deze workshops gegeven?

Al de workshops worden gegeven in onze winkel  ( Bredabaan 948 – Maria-ter-heide / Brasschaat )

Wat moet ik meebrengen?

Wij voorzien alles wat je nodig hebt. Het is zeker aan te raden om aangepaste kledij te dragen, eigen messen gebruiken is toegelaten en een plastiek potje voor de restjes is altijd handig.

Kan ik alleen deelnemen ?

Elk eiland is voorzien om met 2 personen aan de slag te gaan. Door de huidige coronamaatregelen kan je enkel deelnemen met personen uit je eigen bubbel.

 

Een overzicht van de geplande workshops met Big Green Egg en Kamado

  • Basis Kamado: Zondag 10 oktober 21
  • * Introductie Big Green Egg & Ofyr : Zondag 7 november 21 ( UITVERKOCHT )
  • Big Green Egg In de winter:  Zondag 14 november 21 (UITVERKOCHT )
  • Big Green Egg In de winter: Zaterdag 20 november 2021 ( Inschrijven )
  • Big Green Egg In de winter: Zondag 21 november 2021 (UITVERKOCHT )
  • Met Big Green Egg aan de feesttafel: Zaterdag 4 december 21 (UITVERKOCHT )
  • Met Big Green Egg aan de feesttafel: Zondag 12 december 21  ( UITVERKOCHT )

Kijk zeker ook eens naar het aanbod van de thema workshops. We gebruiken verschillende type toestellen en geven je de tips hoe je de gerechten ook op een kamado kan klaarmaken.

* Tijdens deze workshop behandelen we twee verschillende type van toestellen, de Ofyr & Big Green egg  U maakt een keuze met welk toestel u aan de slag wil gaan tijdens het bestellen van uw tickets.

Inschrijven 

In de winkel: tijdens de openingsuren in Brasschaat

Online: Via deze link kan u tickets online aankopen. ( https://kamadoworkshops.eventgoose.com/ )

BBQatelier.be gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.