American BBQ

Amerika is het walhalla voor elke BBQ-liefhebber. De mooiste stukken vlees garen op kooltjes is een kunst die de gemiddelde Amerikaan onder de knie heeft. Een kipsateetje, een voorgegaarde hamburger en een drumstick? Een Amerikaan zou niet begrijpen dat je het over een barbecue hebt. In deze workshop smoken en grillen we Amerikaanse BBQ-klassiekers op onze bbqtoestelen.

Na deze workshop heeft u een mooi beeld op de Amerikaanse manier van bbqen en zet je thuis de perfect spareribs op tafel.

Door het low & slow duurt deze workshop wat langer dan normaal reken ongeveer 4,5 uur.

Wat gaan we maken ?

We gaan er geen KCBS wedstrijd* menu van maken, maar een menu waar u in een handomdraai een leuk tuinfeest mee kan organiseren.

 • All-American appetizersplate
  • Moinkballs met bbqsaus
  • Jalapeño Cheeseburger Poppers
  • Chicken Wings with Alabama White Sauce
  • Grilled Crab Cakes with Lemon Caper Aioli
 • Ring of Fire Burger
 • Spare-ribs 3-2-1 methode ( snelle versie)
 • American pancake

Het menu kan wijzigen door het aanbod en de versheid van de producten die we op dat ogenblik kunnen verkrijgen.

Bij de Amerikaanse manier van bbq werken ze vooral in de smoker. Wij zullen de Big Green Egg vooral gebruiken gecombineerd met de OFYR voor het gril werk.

Onze grillmaster zal mogelijk , afhankelijk van de klaar te maken gerechten, ook de Braaimaster en of Alfa pizza oven gebruiken en is er de kans om ook deze merken te leren kennen. Ga je zelf graag aan de slag met een van deze toestellen? Laat het ons op voorhand weten en  dan we kijken samen wat er mogelijk is.

* De Kansas City Barbecue Society is een Amerikaanse organisatie met meer dan 19.000 leden wereldwijd. De KCBS overziet meer dan 450 wedstrijden per jaar, het grootste deel in de VS maar in Europa komen er steeds meer KCBS Sanctioned wedstrijden.
Bij deze wedstrijden staan de hoofdcategorieën vast, bij elke wedstrijd wordt er standaard kip, ribs, varkensschouder en brisket (de puntborst van de koe) low & slow (op een lage temperatuur en langzaam) klaargemaakt.

Voor deze workshop is het enkel mogelijk om in te schrijven per 2 personen en is voorkennis van een Big Green Egg / Kamado toestel noodzakelijk. ( Introductie Big Green Egg of Bootcamp Kamado Joe )

The Standaard ticket sales has ended!

Datum

za 02 jul 2022
Verlopen!

Tijd

11:00 - 16:00

Kosten

€95.00

Labels

Workshop

Locatie

BBQATELIER
Bredabaan 948 - Braschaat ( Maria ter Heide)

Spreker

0 Comments for “American BBQ”

Comments are closed

"