OFYR Pizza Oven

Als er één buitenkooktoestel tegenwoordig super populair is, dan is het de pizza-oven. Het OFYR kooktoestel leent zich met haar natuurlijke houtvuur als geen ander toestel om heerlijke pizza’s te maken. De OFYR Pizza Oven bestaat uit een dubbelzijdig te gebruiken gietijzeren plaat, een pizzasteen die op de gietijzeren plaat gelegd wordt en een dubbele […]

Ofyr Foodbumper

De kookplaten van de OFYR kooktoestellen lopen naar het midden toe iets naar beneden. Wanneer de kookplaten verhit worden zal het midden nog iets verder naar beneden zakken. Het gevolg is dat rond voedsel zoals tomaten maar ook heel vet voedsel naar het midden van de kookplaat kan rollen of glijden en in het vuur […]

OFYR Tabl’O

Compact, efficiënt en elegant: OFYR Tabl’O is de ideale tafelgrill voor het koken van gezonde en heerlijke maaltijden voor 2-6 personen. OFYR Tabl’O is gemaakt van zwart steel en steunt op een hitte bestendig bord. Hij wordt geleverd met een Quickstarter en een handige Tool om de kookplaat om te draaien en de ventilatieroosters te […]

Zanddeeg

Voor 2 taarten van 24 cm 240 gr patentbloem130 gr koude boter10 gr poedersuiker5 gr zout40 gr. amandelpoeder1ei Bereiding: Doe de bloem, boter, poedersuiker, zout en amandelpoeder in een grote kom en meng eerst met je vingertoppen de boter door de droge ingrediënten. Wrijf vervolgens alles door met de handen tot een zanderig geheel. Voeg […]

Pizzadeeg

Ingrediënten: 350 gr bloem type “00”150gr Semola (+ wat extra)7 gr suiker11 gr zout8 gr droge gist300 ml lauw water ( +/- 30°) Bereiding: Los de gist en de suiker op in lauw water en laat +/- 10 minuten staan tot de gist werkt en je blaasjes ziet.Meng bloem en zout en voeg de vloeistof […]

American pancakes

American pancakes recept (25 stuks) Ingrediënten 250g zelfrijzende bloem500 ml melk4 eetlepels suiker20 g goede boter2 eierensnuifje zout Bereiding Meng de bloem, de suiker en een snuifje zout in een kom.Smelt de boter.Meng de gesmolten boter, eigeel en de melk apart.Klop het eiwit stijf.Voeg het eimengsel bij de bloem en roer voorzichtig om.Spatel er het […]

Gesmolten Camembert en noten-crackers.

Ingrediënten Een kleine camembert in een houten doosje1 theelepel vers gesneden tijm1 fijngesneden knoflook1 afgestreken eetlepel honing1 theelepel fijngesneden verse chilipeperVers geraspte nootmuskaatWorcestershire sausDun gesneden noten-rozijnenbrood Voorbereidingen Schuif de houten bodem van het doosje in het deksel, plaats hierin de camembert. Maak met een scherp mes kruislings fijne insnijdingen in de bovenkant van de kaas. […]

Geroosterde groenten met Oosterse dip

Ingrediënten  500 gram mix van rauwe groenten(bijv. bloemkool, knolselderij, wortel, paprika)Mix van geroosterde zaden en pitten(bijv. zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaad, pompoenpitten, chiazaad)2 theelepels raz el hanut150 gr zongedroogde tomaten2 eetlepels volle yoghurt1 teentje knoflookZest van 1 citroen2 eetlepels olijfolie Voorbereidingen Neem een bonte mix van diverse groenten en snij ze in een leuke verscheidenheid van afmetingen.Verdeel […]

Gebakken tomaat en mozzarella

Ingrediënten 3 mooie rode Coeur de Boeuf tomaten2 bollen buffelmozzarella of burrata6 eetlepels pesto3 takken basilicumolijfolie Bereiding Was de tomaten, verwijder het harde kroontje en snij ze doormidden. Hol ze een beetje uit en kruid ze binnenin met peper en zout. Leg in elke tomaat 2 à 3 basilicumblaadjes, besprenkel het geheel met olijfolie, en […]

Pappardelle met wild zwijn

Ingrediënten 2 uien2 teentjes knoflook100 g spekblokjes400 g wildzwijnvlees (poelier)2 el tomatenpuree200 g tomatenblokjes (blik)1 takje rozemarijn100 ml rode wijn300 g pappardellezout en peper Bereiding Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Stook de Big Green Egg zonder plate setter op tot ca. 200°C. Zet de […]

BBQatelier.be gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.