Pappardelle met wild zwijn

Ingrediënten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 400 g wildzwijnvlees (poelier)
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 ml rode wijn
  • 300 g pappardelle
  • zout en peper
Bereiding
  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Stook de Big Green Egg zonder plate setter op tot ca. 200°C. Zet de Dutch Oven op het rooster en verwarm hem ca. 10 minuten voor.
  2. Bak het spek, de ui en de knoflook ca. 5 minuten in de Dutch Oven. Roer regelmatig en sluit tussendoor het deksel van de Big Green Egg. Snijd het wildzwijnvlees in stukken en voeg ze toe. Bak nog ca. 5 minuten. Zet de schuiven van de Big Green Egg bijna dicht, zodat de temperatuur zakt naar ca. 150°C.
  3. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de rozemarijn en de rode wijn toe en leg het deksel op de Dutch Oven. Sluit de Big Green Egg en laat het vlees ca. 1 uur rustig stoven. Roer regelmatig door.
  4. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Serveer de pappardelle met het stoofvlees.

Bron: Foodies

BBQatelier.be gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.