Geroosterde groenten met Oosterse dip

Ingrediënten
  •  500 gram mix van rauwe groenten
    (bijv. bloemkool, knolselderij, wortel, paprika)
  • Mix van geroosterde zaden en pitten
    (bijv. zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaad, pompoenpitten, chiazaad)
  • 2 theelepels raz el hanut
  • 150 gr zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Zest van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
Voorbereidingen

Neem een bonte mix van diverse groenten en snij ze in een leuke verscheidenheid van afmetingen.
Verdeel ze over de Tabl’O bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Gedurende 6 minuten de groenten geregeld draaien en keren. Bestrooi met een snuifje raz el hanut, peper en zout.

Mix voor de dip met de staafmixer de zongedroogde tomaten, de olijfolie, knoflook en de geraspte zest van citroen met 2 eetlepels yoghurt en breng op smaak met de resterende raz el hanut en wat zout.

Hak op een groffe manier de mix van zaden en pitten en bestrooi hiermee de geroosterde groenten. Serveer de dip apart.

Bron: ofyr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

BBQatelier.be gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.