Gebakken tomaat en mozzarella

Ingrediënten
  • 3 mooie rode Coeur de Boeuf tomaten
  • 2 bollen buffelmozzarella of burrata
  • 6 eetlepels pesto
  • 3 takken basilicum
  • olijfolie
Bereiding

Was de tomaten, verwijder het harde kroontje en snij ze doormidden. Hol ze een beetje uit en kruid ze binnenin met peper en zout. Leg in elke tomaat 2 à 3 basilicumblaadjes, besprenkel het geheel met olijfolie, en verdeel de helft van de pesto over de tomaten. Verdeel hierover nu de in stukken gesneden mozzarella of burrata en bestrooi alles nogmaals met peper en zout. Bak de tomaten gedurende ongeveer 10 minuten en geef ze geregeld een kwartslag, zodat ook de zijdelingse warmte haar werk kan doen. Wanneer je merkt dat de warmte ook goed is doorgetrokken in de kaas, werk je alles af met de rest van de pesto en de basilicum. Of je laat je creativiteit de vrije loop en verwerkt wat ham, spek of gerookte zalm binnenin de tomaat.

Bron: OFYR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

BBQatelier.be gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.