Portugese broodsoep

Voor 4 personen

 • 100 ml azijn
 • 4 verse eieren, op kamertemperatuur
 • 500 g kabeljauw met vel zeezout
 • 6 teentjes knoflook
 • ½ bosje koriander
 • 100 ml olijfolie
 • 4 sneetjes oud witbrood

Benodigde accessoires: Cast Iron GridCast Iron Dutch Oven❱

 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 150-160 °C.
 2. Breng intussen op het fornuis een grote pan met water en de azijn aan de kook. Zet het vuur laag, breek een ei in een soeplepel en dompel voorzichtig in het water. Doe hetzelfde met de overige eieren en pocheer ze ca. 4 minuten. Schep de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een bord afkoelen.
 3. Schenk 1 liter water in de Cast Iron Dutch Oven en voeg de kabeljauw en zeezout naar smaak toe.
 4. Zet de Dutch Oven op het rooster van de EGG, sluit de deksel en breng aan de kook. Pocheer de kabeljauw in ca. 5 minuten gaar. Neem de Dutch Oven uit de EGG, schep de kabeljauw uit de bouillon die is ontstaan. Leg de deksel op de Cast Iron Dutch Oven zodat de bouillon warm blijft.
 5. Breng de temperatuur van de EGG naar 180 °C.
 6. Pel intussen de knoflook en hak fijn en pluk de blaadjes van de koriander en snijd fijn. Meng een kwart van de knoflook en koriander met de olijfolie en bestrijk hiermee de sneetjes brood aan beide kanten. Laat de kabeljauw iets afkoelen en pluk in grove stukken. Voeg samen met de resterende knoflook en koriander aan de bouillon in de Dutch Oven toe. Breng op smaak met peper en zeezout.
 7. Gril het brood kort aan beide kanten op het rooster van de Big Green Egg. Leg in ieder bord een sneetje brood, leg er een gepocheerd ei op en schep de soep in de borden

Bron: www.biggreenegg.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

BBQatelier.be gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.