Pastéis de nata

Voor 10 stuks
 • 275 g vers bladerdeeg (op rol)
 • 1 vanillestokje
 • 300 ml slagroom
 • 150 g suiker
 • 1 reepje citroenschil
 • 4 eidooiers
 • 40 g bloem
 • 4 el poedersuiker
 • 2 tl kaneel

Benodigde accessoires: convEGGtorFlat Baking Stone

 1. ❱ Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor, het standaardrooster en de Flat Baking Stone tot 220 °C.
 2. ❱ Rol het bladerdeeg met het papier uit en snijd de rol in 10 gelijke plakjes. Leg ieder plakje in een pastéis de nata vormpje (of gebruik een muffinvorm voor 10 muffins). Doop uw duimen in water en druk het deeg uit zodat het vormpje volledig is bekleed. Dit gaat het makkelijkst door het vormpje rond te draaien. Herhaal met de overige vormpjes en doop de duimen af en toe in het water.
 3. ❱ Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg en de peul met de slagroom, de helft van de suiker en het reepje citroenschil in een pannetje en breng op het fornuis aan de kook. Neem het pannetje van het vuur en verwijder de vanillepeul en de citroenschil.
 4. ❱ Klop de eidooiers met de resterende suiker en de bloem in een kom los. Roer 2 flinke eetlepels van de hete room door het eidooiermengsel en roer dit weer door de hete room. Zet de pan terug op een niet al te hoog vuur (om te voorkomen dat de dooiers te snel stollen) en verwarm al roerend tot de massa begint te binden
 5. .❱ Verdeel het hete mengsel over de beklede vormpjes. Zet ze op de Flat Baking Stone, sluit de deksel van de EGG en bak de pastéis de nata in ca. 30-40 minuten gaar tot de bovenkant donkerbruin is. Meng de poedersuiker en het kaneel door elkaar en doe in een strooibusje.
 6. ❱ Neem de pastéis de nata uit de EGG, laat ze iets afkoelen en haal uit de vormpjes. Bestrooi met het poedersuikermengsel en serveer lauwwarm

bron ; Big Green Egg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...

BBQatelier.be gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Als u deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat u hiermee tevreden bent.